De voordelen van EV’s en waarom je op tijd in wilt stappen

De elektrische voertuig (EV) industrie maakt een ongekende groei door. Niet alleen heeft het afgelopen decennium een exponentiële toename gezien, maar het heeft ook voor flinke economische voordelen gezorgd. EV’s zijn meer dan een trend; ze zijn uitgegroeid tot een alomvattende levensstijl die duurzaamheid centraal stelt. Of je nu een doorgewinterde EV-liefhebber bent of net komt kijken, er zijn tal van innovatieve EV-oplossingen om te ontdekken. Laten we drie redenen verkennen waarom EV’s de toekomst zijn.

blog image2 | Blink Charging NL

Bespaar tijd, geld en moeite met elektrisch rijden

Hoewel de initiële aanschafprijs van een elektrische auto vaak hoger is, zijn de gebruikskosten lager. Minder onderhoudskosten en lagere laadkosten ten opzichte van traditionele brandstof zorgen ervoor dat je niet alleen groen rijdt, maar je ook je portemonnee een plezier doet.

Wanneer je als particulier een volledig elektrische auto nieuw of tweedehands koopt, kun je in Nederland aanspraak maken op de SEPP subsidie, in 2024 staat deze op €2.950 voor nieuwe auto’s. Ook het private leasen van een elektrische auto valt onder de subsidieregeling. Per jaar wordt de subsidie opnieuw geschaald, dus hoe eerder je hier gebruik van maakt, hoe beter. Voor zakelijke rijders en (Europese) bedrijven zijn er ook tal van financiële voordelen, die elektrisch rijden aantrekkelijker maken.

blog image3 1 | Blink Charging NL

Opladen is eenvoudig

Het opladen van je EV is net zo eenvoudig als het klinkt! Wereldwijd schieten laadpunten als paddenstoelen uit de grond. Eind 2022 waren er wereldwijd 2,7 miljoen openbare oplaadpunten, waarvan meer dan 900.000 in 2022 zijn geïnstalleerd. Een enorme toename vergelijkbaar met het groeipercentage vóór de pandemie, namelijk 50% tussen 2015 en 2019. En je eigen oplaadpunt? Dat is net zo normaal geworden als je smartphone aan de lader hangen. Bedrijven zoals Blink maken het nog makkelijker door gebruiksvriendelijke laadstations te plaatsen op handige plekken zoals winkelcentra en supermarkten, waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over waar je kunt opladen.

blog image4 | Blink Charging NL

De duurzame revolutie en wereldwijde groei

Elektrische auto’s zijn niet alleen goed voor jou, maar ook voor de wereld. Ze verminderen je ecologische voetafdruk en spelen een belangrijke rol in de energietransitie. In 2022 werden wereldwijd meer dan 10 miljoen elektrische auto’s verkocht, de verwachting is dat de verkoop dit jaar met 35% stijgt, waardoor het aantal op 14 miljoen komt. Deze snelle groei betekent dat het aandeel van elektrische auto’s binnen het totale aantal autoverkopen is gestegen van ongeveer 4% in 2020 naar 14% in 2022. Volgens de nieuwste prognoses van het IEA is de verwachting dat dit percentage dit jaar verder toeneemt tot 18%.

Grote autofabrikanten investeren fors in groenere technologieën, waardoor elektrische auto’s steeds efficiënter worden. Het resultaat? Een schonere toekomst en een groene beweging die wereldwijd terrein wint.

Ook bij Blink merken we de groei. In het derde kwartaal van 2023 is onze omzet met 152% gestegen, wat neerkomt op een totaal van $43,4 miljoen. We hebben maar liefst 5.956 laadstations wereldwijd gecontracteerd, geïnstalleerd of verkocht, waarmee ons totale aantal bijna 85.000 bereikt. We blijven onze aanwezigheid uitbreiden in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific.

Kort gezegd: elektrische voertuigen zijn gekomen om te blijven. Ben je klaar om deel uit te maken van de EV-beweging? Klik hier om contact op te nemen met onze EV-experts.

Terug naar Blog

Deel het artikel