Hoe de waarde van commercieel vastgoed toeneemt door EV laadinfrastructuur

Kort door de bocht: de waarde van je eigendom stijgt, je trekt klanten, huurders en talent aan, draagt bij aan je duurzame imago en je ontgrendelt hiermee het volledig potentieel van je commerciële vastgoed. In deze blogpost verkennen we hoe de waarde van commercieel vastgoed toeneemt door EV laadinfrastructuur, en bieden we inzichten in inkomstenstromen, waardeverhoging van vastgoed en toekomstbestendige strategieën. Vastgoedeigenaren en slimme investeerders zoeken voortdurend naar innovatieve manieren om hun vastgoedwaarden te laten floreren, en het antwoord ligt in naadloze integratie van EV-laadinfrastructuur. Ontdek waarom laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV’s) de sleutel is om commercieel vastgoed naar nieuwe hoogten te tillen.

Blog Commercial Visual 1 | Blink Charging NL

Wie plukt de vruchten van commerciële EV-laadinfrastructuur?

Stel je voor: een wereld waar de waarde van bijna elk commercieel pand de pan uit rijst. Van levendige winkelcentra en boetiekdetailhandels tot imposante kantoorgebouwen en drukke gezondheidsfaciliteiten – de mogelijkheden voor EV-oplaadpunten zijn eindeloos. Of het nu gaat om wooncomplexen, magazijnfaciliteiten, parkeerterreinen of parkeergarages, elk pand dat huurders of dienstverleners herbergt, kan aanzienlijk in waarde stijgen door de strategische integratie van EV-oplaadpunten.

Optimaliseer het potentieel van commercieel vastgoed met geavanceerde EV-oplaadoplossingen. Verhoog de waarde van je pand terwijl je voldoet aan de groeiende vraag naar openbare diensten.

Hoe de waarde van commercieel vastgoed toeneemt door EV laadinfrastructuur

Vijf voordelen van EV-laden voor commercieel vastgoed

Ontdek de top vijf manieren waarop het omarmen van EV-laden het landschap van commercieel vastgoed in Europa kan transformeren.

Aantrekken van klanten, huurders en werknemers

Trek klanten, bezoekers, huurders en talent aan door EV-laadoplossingen aan te bieden bij jouw commerciële pand. Deze bestuurders zoeken actief naar locaties met oplaadfaciliteiten, vooral wanneer voertuigen voor langere tijd geparkeerd staan. Jouw commerciële pand trekt met laadmogelijkheden EV-bestuurders aan ten koste van vestigingen die deze voorzieningen niet aanbieden.

Bovendien tonen werkzoekenden met elektrische voertuigen meer interesse in bedrijven die het opladen van voertuigen tijdens werktijd faciliteren. In de competitieve arbeidsmarkt hebben bedrijven innovatieve voordelen nodig om de beste werknemers aan te trekken. Het installeren van EV-laders voor commerciële huurders kan ook bijdragen aan het aantrekken van bedrijven die deze waardevolle voorziening zoeken.

Creëren van aanvullende inkomstenstromen

EV-laadstations kunnen de verlenging van commerciële huurovereenkomsten stimuleren, maar bieden ook extra inkomstenkansen door publiek gebruik. Met name retail- en gemengde commerciële panden kunnen profiteren door bestuurders aan te trekken en hun parkeerplaatsen optimaal te benutten. Met het huidige tekort aan openbare oplaadpunten in een aanzienlijk deel van Europa, hebben eigenaren van commercieel vastgoed de kans om dit gat te vullen door openbare oplaadpunten te integreren in hun parkeerterreinen.

Een opvallend voordeel van commerciële EV-oplaadstations ligt in hun vermogen om inkomsten te genereren. EV-bestuurders brengen doorgaans meer tijd door met winkelen in nabijgelegen winkels terwijl hun voertuigen worden opgeladen, wat vastgoedbeheerders de kans biedt om hun parkeerfaciliteiten winstgevend te maken.

Verhogen van de vastgoedwaarde

Verbeteringen zoals laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen of slimme technologie dragen bij aan het verhogen van de vastgoedwaarde (en commerciële huurprijzen). Bedrijven die op zoek zijn naar moderne werkplekken geven prioriteit aan commerciële panden met EV-oplaadinfrastructuur. Op dezelfde manier voelen potentiële kopers zich aangetrokken tot panden met EV-oplaadfaciliteiten.

Het staat buiten kijf dat vastgoedkopers grote waarde hechten aan de aanwezigheid van EV-laadfaciliteiten en bereid zijn om hier wat extra’s voor neer te tellen. Verhoog de aantrekkingskracht en waarde van jouw commercieel vastgoed door slim in te spelen op deze trend. Integreer EV-laadstations in je pand en toon hiermee niet alleen je vooruitstrevendheid, maar ook je toewijding aan moderne voorzieningen en duurzaamheid. Het is de perfecte manier om je vastgoed te onderscheiden en de groeiende vraag naar EV-laadmogelijkheden tegemoet te komen.

Toekomstbestendig maken van panden

Met de wereldwijde opmars van elektrische voertuigen lopen bedrijven het risico om achter te raken als ze de kansen van het installeren van oplaadinfrastructuur over het hoofd zien. Het is van cruciaal belang voor bedrijven om nu proactieve stappen te zetten en laadapparatuur te integreren, zodat dat hun panden optimaal gepositioneerd zijn voor de aanstaande verschuiving naar elektrische voertuigen. Sterker nog, commerciële huurders eisen tijdens huurverlengingen steeds vaker van vastgoedbeheerders dat ze investeren in EV-opladen als onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie.

Door panden toekomstbestendig te maken met commerciële EV-oplaadstations en bijbehorende infrastructuur, kunnen bedrijven niet alleen anticiperen op veranderingen in regelgeving, maar ook hun leiderschap op het gebied van bedrijfsduurzaamheid aantonen. Deze strategische benadering sluit niet alleen aan bij de evolutie van transport, maar plaatst bedrijven ook als vooruitstrevende en milieubewuste entiteiten in de ogen van zowel huurders als regelgevers.

Duurzame positionering

Het implementeren van EV-oplaadstations bij commerciële panden draagt bij aan het verbeteren van het bedrijfsimago en de marketinginspanningen. Consumenten zijn steeds meer op zoek naar bedrijven die milieubewust handelen. Rapporten wijzen op een aanzienlijke toename van online zoekopdrachten naar duurzame producten, wat duidt op een groeiende trend onder consumenten naar milieuvriendelijke praktijken.

Uit een andere studie blijkt dat een aanzienlijk percentage van de wereldwijde consumenten duurzaamheid als prioriteit beschouwt bij het kiezen van merken en bereid is hun koopgedrag aan te passen om de milieu-impact te verminderen. Consumenten zoeken actief naar bedrijven met een duurzame focus, en de aanwezigheid van EV-oplaadapparatuur fungeert als een zichtbare indicator van vooruitstrevende milieupraktijken.

Blog Commercial Visual 2 | Blink Charging NL

Het kiezen van laadstations

Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen biedt commerciële panden een uitstekende kans om waarde toe te voegen, voorzieningen toekomstbestendig te maken, werknemers, huurders en klanten aan te trekken, en huurverlengingen te stimuleren. Het bepalen van de meest geschikte EV-laders voor commercieel vastgoed vereist echter zorgvuldige overweging van diverse factoren.

Er zijn twee primaire opties om uit te kiezen:

  • AC laders (reguliere EV-opladers)
  • DC Snelladers (DCFCs)

De keuze tussen deze opties hangt af van factoren zoals technische en wettelijke haalbaarheid, budget, beschikbare stroomvoorziening en de aard van bedrijven die het pand huren.

Over het algemeen kiezen vastgoedeigenaren in Europa vaak voor AC-laders zoals de Blink EQ 200. Ontworpen met flexibiliteit in gedachten, om op elke locatie te passen met zijn compacte vorm en meerdere installatieopties. Dit driefasige wisselstroom laadstation levert een krachtige output van 32 ampère en biedt een vereenvoudigde beheerervaring met genetwerkte externe ondersteuning voor configuratie, onderhoud en probleemloze bediening van het laadstation. Met een innovatief modulair ontwerp kan dit laadstation worden afgestemd op de specifieke behoeften van het marktsegment.

Aan de andere kant kunnen snelladers zoals de Blink HYC50, Blink HYC150 en de Blink HYC400 een voertuig in minder dan een uur opladen. DCFC’s bieden snel opladen, maar vereisen extra elektrische infrastructuur die doorgaans niet beschikbaar is op reguliere werkplekken. DCFC’s worden vaak geplaatst bij rustplaatsen, snelwegen of locaties gericht op wagenparken waar chauffeurs niet lang blijven. Om meer te leren over het verschil tussen AC en DC opladen kun je hier onze blog lezen.

Ben je klaar om deel uit te maken van de EV-beweging? Klik hier om contact op te nemen met onze EV-experts.

Terug naar Blog

Deel het artikel