Vier voordelen van EV opladen voor de hospitality sector

Elektrische voertuigen winnen snel terrein op de markt en bestuurders verwachten dat ze hun auto’s overal kunnen opladen. De IEA geeft voor 2023 de totale verwachting van 14 miljoen wereldwijde EV-verkopen af, in 2022 was dat nog 10 miljoen. Met deze toenemende populariteit groeit ook het aantal bestuurders die bij hotels, motels, bed and breakfasts en andere locaties arriveren in de verwachting hun voertuigen op te kunnen laden, terwijl ze zelf opladen. Dit is het perfecte moment voor hospitality-locaties om in te spelen op deze trend door te investeren in hoogwaardige EV-oplaadinfrastructuur. Hier zijn vier redenen waarom deze investering een slimme zet is.

Blog Hospitality2 | Blink Charging NL

1. EV-opladen trekt meer gasten aan

Bestuurders met een elektrische auto kiezen vaak voor een hotel of resort met laadpaal. Als je een hotel of resort beheert, kun je EV-oplaadstations gebruiken om je te onderscheiden van de concurrentie en EV-bestuurders aan te trekken die deze voorziening nodig hebben.

Bestuurders die eigenaar zijn van of een elektrisch voertuig huren, kunnen tijdens hun verblijf in een hotel de behoefte hebben om hun voertuigen op te laden. Hoewel veel bestuurders ’s nachts thuis opladen, kan het vinden van EV-oplaadstations tijdens lange reizen soms een uitdaging zijn. Daarom kunnen hotels en motels die gebruiksvriendelijke oplaadfaciliteiten aanbieden, inspelen op de behoeften van deze groeiende groep bestuurders en daarmee hun service verbeteren.

2. EV-opladen helpt bij het genereren van extra inkomsten

Het opladen van EV’s is niet alleen een extra voordeel voor gasten, maar het kan ook een bron van extra inkomsten zijn voor het hotel of resort. Je kunt EV-opladen bijvoorbeeld toevoegen als een voorziening die je doorberekent aan de kamer, of je kunt EV-opladers installeren met verschillende betalingsopties en bestuurders factureren voor de energie die zij daadwerkelijk gebruikt hebben. Dit creëert een mogelijkheid voor extra inkomsten, terwijl het tegelijkertijd gasten voorziet van een waardevolle service die hun verblijf bij het hotel verbetert.

Wanneer je EV-opladers van Blink Charging installeert, worden jouw laadpalen toegevoegd aan het Blink Network, waar je gebruiksrapporten kunt bekijken en volledige controle hebt over jouw opladers, zoals het instellen van de prijzen. Bovendien kun je zelfs één prijs instellen voor gasten of werknemers en een hogere prijs voor publieke gebruikers.

3. EV-opladen helpt je een duurzame leider te worden

62% van de Nederlandse respondenten in het Sustainable Travel Report van Booking geeft aan dat duurzamer reizen belangrijk voor hen is. Energie-efficiëntie en duurzame bronnen zijn voor veel bedrijven de eerste stap naar duurzaamheid, en het aanbieden van EV-laadinfrastructuur aan gasten is een logische volgende stap voor hotels en resorts. Zeker als je kijkt naar de hoge verkoopcijfers van EV’s en enquêtes die aantonen dat steeds meer consumenten bedrijven willen steunen die een duurzame mentaliteit hebben.

Naast het aantrekken van meer gasten, en het creëren van een extra inkomstenbron, kan het installeren van EV-opladers hotels helpen LEED-punten of koolstofkredieten te verdienen als onderdeel van een bedrijfsduurzaamheidsprogramma.

4. EV-opladen helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie

Met het oog op het aantal reizigers met EV’s is het logisch om hen te accommoderen met laadfaciliteiten, vooral als jouw hotel de enige in de regio is die dat doet.

Zelfs op drukke laadbestemmingen kunnen EV-oplaadstations helpen om jouw hotel te onderscheiden van concurrenten die hun parkeergelegenheid nog niet hebben geüpgraded. Gasten verwachten tegenwoordig dat hotels en resorts EV-opladen aanbieden. Het niet aanbieden van deze voorziening kan een negatieve indruk achterlaten.

Hoe de waarde van commercieel vastgoed toeneemt door EV laadinfrastructuur

Wat zijn de beste EV-opladers voor hospitality-locaties?

Voor hotels die opladen tijdens overnachtingen willen aanbieden, zijn AC-opladers de beste keuze. Deze opladers kunnen doorgaans een voertuig opladen in vier tot acht uur, terwijl gasten slapen. Zoals bijvoorbeeld de Blink EQ 200, met een super strak design en de nieuwste features, onmisbaar voor jouw slimme laadplein, is de EQ 200 eenvoudig te installeren en kun je hem zelfs integreren met zonnepanelen.

Als jouw hotel of resort ook valet parking aanbiedt of een restaurant heeft, zijn er mogelijk gasten die een snellere lading wensen. Snelladers (DCFC’s) kunnen voertuigen in minder dan een uur opladen en zijn ideaal voor gasten of bezoekers met een kortere verblijfstijd. Blink heeft een scala aan snelladers, om deze snellere lading te ondersteunen.

Nog niet zeker of AC of DC laden beter bij jou past? Lees hier de blog over de voordelen en verschillen.

Hulp bij financiering voor installatie van opladers

Bedrijven die EV-opladers willen installeren, kunnen profiteren van verschillende belastingvoordelen en financieringsmogelijkheden. Allereerst is het mogelijk om laadpalen voor bedrijven volledig fiscaal af te trekken. Door te investeren in een laadpaal voor je bedrijf, kun je niet alleen de kosten voor de laadpaal zelf aftrekken als investeringskosten, maar ook de installatiekosten. Ook kun je de btw op deze investering volledig terugkrijgen. Kijk hier voor de actuele voordelen.

Blog Hospitality1 | Blink Charging NL

Aan de slag

Of je nu nieuw bent in de wereld van EV’s of een van de vele hotels beheert die al een paar oplaadstations hebben toegevoegd, Blink staat klaar om je te helpen navigeren in de wereld van EV-opladen. Wil je graag de mogelijkheden voor EV-laadstations bespreken voor jouw locatie? Neem vandaag nog contact op met het Blink-team en ontvang een vrijblijvende offerte.

Terug naar Blog

Deel het artikel